Vegansk Vildtsauce med Rødvin
2019-07-31
Vildt inspireret sauce, med respekt for den vilde natur - Nyd den med en lækker plantebøf, eller som lækkert tilbehør til dine pommes frites, en Fredag aften.
Ingredienser:
Til ca. 2 personer.
- 2,5 dl. god rødvin (Jeg brugte 'La Chateau Pirouette 2012' fra Bordeaux, kan købes på nettet for ca. 130 kr. Anden vin kan sagtens bruges, dog skal der smages til, i forhold til syre og sødme)
- 1 Plantefløde (Jeg brugte den fra Naturli')
- 1 tsk. Ribsgele (Tjek at der ikke er gelatine i)
- 1 Løg.
- 1 Fed hvidløg.
- 1 tsk. Tomatpure.
- 1/2 tsk. Sojasauce.
- 1 tsk. Salt.
- 1/2 tsk. Peber.
- 1 tsk. Sukker.
- 2 spsk. Raps- eller solsikkeolie til stegning.
Fremgangsmåde:
- Start med at hakke løget og hvidløget meget fint.
- Svits løget og hvidløget i en tykbundet gryde med olie, uden låg, indtil det er brunt. (Det gør ikke noget hvis det bliver en smule sort i kanten)
- Tilsæt tomatpure, sojasauce, ribsgele, salt, peber og sukker.
- Tilsæt derefter straks rødvinen og rør godt rundt.
- Lad det koge uden låg i 10 minutter på middel varme, rør jævnligt i saucen.
- Tilsæt plantefløden og lad saucen koge op under omrøring.
- Så snart saucen bobler igen, er den klar til servering.
Velbekomme.