Groft Landbrød Med Kerner
2020-03-12
- Ingredienser -
Til 1 brød - ca. 75 minutter
230 gram fuldkornsmel
100 gram rugmel
150 gram hvedemel
50 gram græskarkerner
50 gram solsikkekerner
30 gram gær
1 tsk. Sukker
0,5 tsk. Salt
2 Spsk. Solsikke- eller Raps-olie
3 dl. Lunkent vand
- Fremgangsmåde -
- Bland 3 dl. lunkent vand, 2 spsk. solsikke- eller raps-olie, 0,5 tsk. salt, 1 tsk. sukker og 30 gram gær i en skål eller røremaskine. Sørg for at det hele er opløst i vandet.
- Bland 230 gram fuldkornsmel, 100 gram rugmel, 150 gram hvedemel, 50 gram græskarkerner og 50 gram solsikkekerner op i skålen og bland det hele sammen.
- Ælt dejen godt sammen med hænderne eller i en røremaskine. Dejen skal være lidt klistret.
- Læg dejen ned i en brødform med bagepapir i og drys lidt græskarkerner på toppen. Stil til hævning under et viskestykke i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader på alm. ovn.
- Når dejen har hævet, bages den i 15 minutter midt i ovnen.
- Efter bagning tages brødet ud af formen og stilles til afkøling på en bagerist, så den er hævet op fra bordet.
Brødet skal være helt koldt, inden det kan pakkes i en pose. Kan holde sig i ca. 3-4 dage ved stuetemperatur.